Kotlety z polędwiczek są smaczne, miękkie i soczyste oraz szybkie w przygotowaniu. Są dobrym pomysłem na danie obiadowe lub jako dodatek do kanapki zamiast wędliny.
Składniki (dla 3 osób):
polędwiczki wieprzowe - 3 szt.
sól, pieprz
jajko - 1 szt.
bułka tarta do obtoczenia
cebula - 1 szt.
oliwa do smażenia
Dodatkowo:
ugotowany ryż 3-kolorowy
mieszanka warzyw
1. Cebulę obieramy, kroimy, podsmażamy na oliwie i odkładamy.
2. Polędwiczki myjemy, lekko rozbijamy, nacieramy solą i pieprzem. Zanurzamy w rozkłóconym jajku i obtaczamy w bułce tartej, a następnie smażymy na tym samym tłuszczu, na którym była smażona cebula. Na koniec na kotlety nakładamy cebulę i chwilę podgrzewamy.
3. Podajemy z ryżem i jarzynką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz