wtorek, 21 czerwca 2022

Literkowy bulion

 Łatwa w przygotowaniu zupa dla małych niejadków.

Składniki (dla 3-4 osób):

bulion drobiowy - 1 litr 
marchewka - 1 szt.
makaron w kształcie literek - 1 op.
natka pietruszki
sól, pieprz 
 
Literkowy bulion

1. Bulion zagotowujemy. Marchewkę obieramy, myjemy i gotujemy w bulionie do miękkości. Wyjmujemy, studzimy i kroimy w plasterki lub fantazyjne kształty.

2. Makaron przygotowujemy zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Odcedzamy, nakładamy na talerze i zalewamy gorącym bulionem. W razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem. Ozdabiamy natką pietruszki i plastrami marchewki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

Deser śmietankowy z serduszkiem

Jeśli chcecie zaskoczyć bliską osobę, proponuję przygotowanie tego efektownego deseru od serca. Składniki (na 3-4 porcje): galaretka mleczna...