Jedna z najlepszych sałatek z dodatkiem surimi (paluszkami krabowymi), jaką do tej pory robiłam. Jest smaczna i prosta w przygotowaniu. Do jej zrobienia wystarczy zaledwie kilka składników.
Składniki (dla 4-5 osób):
paluszki krabowe - 200 g
czerwona fasola - 1 puszka
rzodkiewki - 1 pęczek
czerwona cebula - 1 szt.
suszony estragon - 2 łyżeczki
majonez - 3 łyżki
odrobina mielonego chili
sól, pieprz
1. Rzodkiewki czyścimy i kroimy w drobną kostkę. Fasolę osączamy i płuczemy. Cebulę obieramy i siekamy. Z paluszków krabowych zdejmujemy osłonki i kroimy w kostkę. Wszystkie składniki wkładamy do miski.
2. Majonez łączymy z estragonem, solą, pieprzem i chili. Polewamy sałatkę i dokładnie mieszamy. Chłodzimy w lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz