Pomysł na surówkę pełną witamin dla zdrowia i urody.
Składniki (dla 4-5 osób):
kapusta pekińska - 1/2 szt.
marchewka - 1 szt.
cebula - 1 szt.
jabłko - 1 szt.
koperek - 1/2 pęczka
sok z połowy cytryny
majonez - 1 łyżka
musztarda - 1 łyżeczka
jogurt naturalny - 1 łyżka
sól, pieprz
1. Kapustę myjemy i drobno kroimy. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Marchewkę obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Jabłko myjemy, obieramy i drobno kroimy. Skrapiamy sokiem z cytryny. Koperek myjemy i siekamy. Wszystkie warzywa łączymy ze sobą.
2. Majonez mieszamy z musztardą i jogurtem. Doprawiamy solą i pieprzem. Łączymy z sałatką. Wstawiamy na 30 minut do lodówki. Przed podaniem ozdabiamy koperkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz