Słodkie co-nieco dla miłośników owoców i czekolady.
Składniki (na 4 pucharki):
Mus brzoskwiniowy:
1. Przygotowujemy mus brzoskwiniowy: owoce oraz syrop podgrzewamy. Dodajemy galaretkę i mieszamy aż do jej rozpuszczenia. Studzimy. Dodajemy jogurt i wszystko dokładnie miksujemy. Wstawiamy do lodówki do lekkiego stężenia.
2. Przygotowujemy mus czekoladowy: masło rozpuszczamy wraz z czekoladą w kąpieli wodnej. Studzimy. Żółtko ubijamy z cukrem. Z białka ubijamy sztywną pianę. Osobno ubijamy śmietanę.
3. Żółtko łączymy z czekoladą, dodajemy śmietanę a następnie pianę z białek. Całość delikatnie mieszamy. Porcje musu czekoladowego nakładamy na warstwę brzoskwiniową. Chłodzimy w lodówce. Przed podaniem ozdabiamy kawałkami brzoskwiń.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz