Szybka poprawa z kurczakiem, ryżem i warzywami w chińskim stylu.
Składniki (dla 3-4 osób):
1. Filet myjemy i osuszamy. Posypujemy solą i pieprzem oraz mąką ziemniaczaną. Kroimy na niewielkie kawałki.
2. Paprykę i marchewką myjemy i kroimy w słupki. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Imbir ścieramy na tarce.
3. W miseczce mieszamy składniki sosu.
4. W woku lub na patelni rozgrzewamy olej i smażymy przygotowane warzywa przez ok. 4 minuty. Warzywa wyjmujemy, dokładamy nieco oleju i podsmażamy kurczaka na złoto. Z powrotem wkładamy warzywa i smażymy razem z mięsem przez ok. 3 minuty, cały czas mieszając. Dodajemy sos i podgrzewamy aż zgęstnieje.
5. Podajemy z ugotowanym ryżem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz