Prosta i szybka w przygotowaniu sałatka do obiadu.
Składniki (dla 4-5 osób):
kapusta pekińska - 1/2 szt.
kukurydza - 1 mała puszka
marchewka - 2 szt.
majonez - 5 łyżek
śmietana 18% - 5 łyżek
keczup - 2 łyżki
czosnek - 2 ząbki
koperek
pieprz, sól
1. Kapustę myjemy, osuszamy i drobno siekamy. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Dodajemy do kapusty. Wsypujemy osączoną kukurydzę.
2. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Majonez mieszamy z czosnkiem, śmietaną i keczupem. Doprawiamy solą i pieprzem. Sałatkę łączymy z sosem i dokładnie mieszamy. Wstawiamy do lodówki na 30 minut. Przed podaniem ozdabiamy koperkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz