Nieco nietypowy pomysł na podanie konserwy rybnej - tym razem nie z pieczywem, a z... makaronem. To wyjątkowo smaczne połączenie.
Składniki (dla 3-4 osób):
1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Odcedzamy.
2. Pomidory myjemy, osuszamy i przekrawamy na pół. Cebulę drobno siekamy. Oliwki dzielmy na pół.
3. Sardynki rozdrabniamy widelcem, podgrzewamy lekko na patelni.
4. Oliwę mieszamy z sokiem z cytryny i bazylią. Łączymy z pomidorami, oliwkami i cebulą. Doprawiamy solą i pieprzem
5. Warzywa dodajemy do sardynek. Smażymy kilka minut, mieszając.Dodajemy makaron, mieszamy i podgrzewamy przez kilka chwil. Podajemy ozdobiony zieleniną.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz