Serowy deser bez pieczenia z dodatkiem cappuccino i ptysiów z kremem. Na formę 20x20 cm.
Składniki (dla 4-5 osób):
okrągłe biszkopty - 10 szt.
twaróg sernikowy - 40 dag
cukier wanilinowy - 1 łyżka
cukier puder - 1 szklanka
mleko - 1/4 szklanki
śmietana 36% - 1 szklanka
cappuccino w proszku - 3 łyżki
małe ptysie z kremem - 6-7 szt.
sos toffi do deserów do polania
1. Formę wykładamy biszkoptami. Twaróg ucieramy z cukrem pudrem, cukrem wanilinowym i mlekiem. Dodajemy śmietanę i cappuccino. Dokładnie miksujemy. Masę wykładamy na biszkopty. Na wierzchu układamy ptysie.
2. Deser wkładamy do lodówki na minimum 3 godziny. Przed podaniem polewamy sosem toffi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz