Pomysł na urozmaicenie tradycyjnych mielonych czyli z jajkiem w środku. Podajemy z ulubionymi dodatkami (u mnie frytki i surówka z sałaty i pomidorów).
Składniki (dla 3-4 osób):
1. Do mięsa dodajemy musztardę, obraną i posiekaną cebulę, doprawiamy solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową. Dokładnie wyrabiamy.
2. Jajka ugotowane na twardo obieramy ze skorupek. Mięso dzielimy na 6-8 części, formujemy kule, spłaszczamy, kładziemy po jajku, dokładnie zlepiamy.
3. Kotlety panierujemy w mące, rozkłóconych jajkach i bułce tartej. Wkładamy na 30 min do lodówki, aby panierka stężała.
4. Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju na złoto. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 160 st. C na 10 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz