niedziela, 9 kwietnia 2023

Jajka faszerowane z chrzanem

 Prosta i efektowna przekąska na wielkanocny stół (i nie tylko).

Składniki (na 12 szt.)

jajka ugotowane na twardo - 6 szt.
majonez - 2 łyżki
tarty chrzan - 2 łyżeczki
posiekany szczypiorek
 sól, pieprz
rzodkiewka - 2 szt.
kawałek żółtej papryki
natka pietruszki
ulubione kiełki
Jajka faszerowane z chrzanem

1. Jajka dzielimy na pół i wyjmujemy żółtka.

2. Żółtka ucieramy z majonezem i chrzanem. Dodajemy szczypiorek. Doprawiamy solą i pieprzem.

3. Masą napełniamy połówki jajek. Ozdabiamy kawałkami papryki, plasterkami rzodkiewek, natką pietruszki i kiełkami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

Ciasto jogurtowe z kruszonką

Jogurtowe ciasto z owocami i kokosową kruszonką - idealne do popołudniowej kawy. Poza sezonem możemy użyć brzoskwiń w syropie i mrożonych bo...