Fasolka z groszkiem to ciekawe połączenie.
Składniki (dla 3-4 osób):
woreczek ryżu - 1 szt.
filet z kurczaka - 1 szt.
mix mrożonej żółtej i zielonej fasolki - 1 op.
jajka - 2 szt.
zielony groszek - 1 mała puszka
posiekany szczypiorek - 2 łyżki
cebula - 1 szt.
sos sojowy - 1 łyżeczka
olej do smażenia
słodka mielona papryka - 1 łyżeczka
sól, pieprz
1. Mix fasolek przygotowujemy zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu.
2. Mięso myjemy, doprawiamy i kroimy w paski. Podsmażamy na rozgrzanym oleju. Ryż gotujemy na sypko.
3. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Podsmażamy na oleju. Dodajemy fasolkę i groszek, doprawiamy sosem sojowym. Dusimy ok. 15 minut. Mieszamy z ryżem.
4. Jajka rozkłócamy z solą i pieprzem. Wlewamy do ryżu, mieszamy. Dodajemy szczypiorek i mięso. Podgrzewamy aż jajka się zetną.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz