Pomysł na kolorowe przekąski w sam raz na imprezę.
Składniki (na 12 szt.):
1. Otwory formy na muffiny wykładamy krążkami z papieru do pieczenia
2. Jajka przepiórcze gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w ćwiartki. Paprykę kroimy w niewielkie paski, rzodkiewki i winogrona dzielimy na ćwiartki. Oliwki przekrawamy na pół.
2. Z ciasta francuskiego wykrawamy kwadraty i wykładamy nimi otwory formy tak, aby boki wystawały na zewnątrz, tworząc "koszyczek". Smarujemy rozmąconym jajkiem.
3. Formę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. Pieczemy ok. 20 min. Wyjmujemy i studzimy na kratce.
4. Do każdego "koszyczka" za pomocą szprycy wyciskamy po porcji serka śmietankowego. Na wierzchu układamy listki natki pietruszki, paski papryki, cząstki rzodkiewek, jajek i winogron. Na środku układamy połówki oliwek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz