niedziela, 30 stycznia 2022

Jajka faszerowane z muszką

Z jajek można przygotować potrawy na wiele sposobów. Jedną z najpopularniejszych są jajka faszerowane. Dodatek kolorowego makaronu nieco urozmaici to danie.

Składniki (na 12 szt.):

jajka ugotowane na twardo - 6 szt. 
majonez - 3 łyżki
chrzan - 1 łyżka 
posiekany koperek - 1 łyżka
sól, pieprz
kolorowy makaron kokardki - 12 szt.
Jajka faszerowane z muszką

1. Jajka dzielimy na pół, wyjmujemy żółtka.

2. Żółtka ucieramy z majonezem i chrzanem. Dodajemy koperek. Doprawiamy solą i pieprzem.

3. Otrzymaną masą napełniamy połówki jajek. Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Nabijamy na wykałaczki i wbijamy w połówki jajek. Ozdabiamy koperkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

Ciasto jogurtowe z kruszonką

Jogurtowe ciasto z owocami i kokosową kruszonką - idealne do popołudniowej kawy. Poza sezonem możemy użyć brzoskwiń w syropie i mrożonych bo...