Barszcz czerwony z uszkami w wersji dla zabieganych. Idealny na wigilijną kolację.
Składniki (dla 3-4 osób):
koncentrat barszczu czerwonego - 1 litr
jabłko - 1 szt.
goździki - 2 szt.
sos sojowo-grzybowy - 1 łyżeczka
czosnek - 2 ząbki
sól, pieprz, cukier
uszka z kapustą i grzybami - 500g
1. Koncentrat barszczu doprowadzamy do wrzenia. Jabłko myjemy, obieramy ze skórki, przekrawamy na pół i wyjmujemy gniazdo nasienne. Kroimy w plasterki i dodajemy do barszczu razem z goździkami i sosem sojowo-grzybowym i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Gotujemy ok. 15 minut. Wyjmujemy jabłko i goździki.
2. Uszka przygotowujemy zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Zalewamy barszczem i podajemy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz