Jeśli zamienimy kiełbasę na mięso z kurczaka, a brokuła na kalafior - otrzymamy całkiem nową potrawę.
Składniki (dla 4-5 osób):
1. Brokuła myjemy, dzielimy na różyczki. Marchewkę obieramy i kroimy w plasterki. Warzywa gotujemy w lekko osolonej wodzie na półtwardo. Odcedzamy.
2. Makaron gotujemy al'dente w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy. Kiełbasę kroimy w plasterki. Cebulę obieramy i siekamy. Podsmażamy razem z kiełbasą na niewielkiej ilości rozgrzanego oleju.
3. Na dnie żaroodpornego naczynia układamy naprzemiennie makaron, kiełbasę z cebulą i brokuła z marchewką do wyczerpania składników.
4. Jajka rozkłócamy ze śmietaną i serem żółtym. Doprawiamy solą i pieprzem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. Pieczemy ok. 30 minut. Podajemy na ciepło.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz