Sałatka z tuńczyka to podstawa każdego przyjęcia nie tylko z okazji świąt. Jest smaczna i łatwa do przygotowania a odpowiednio ozdobiona może stanowić ozdobę stołu.
Składniki (dla 4-5 osób):
1. Ugotowane na twardo jajka obieramy i drobno siekamy. Cebulę obieramy i ścieramy na tarce. Koperek myjemy i dzielimy na mniejsze części.
2. Tuńczyka osączamy z zalewy, rozdrabniamy widelcem. Dodajemy jajka, cebulę, osączone kukurydzę i czerwoną fasolę. Doprawiamy solą i pieprzem. Łączymy z majonezem i dokładnie mieszamy.
3. Formę w kształcie wieńca wykładamy folią spożywczą. Wkładamy sałatkę, wyrównujemy i wkładamy do lodówki na minimum 2 godziny. Przed podaniem ozdabiamy gałązkami koperku i nasionami granatu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz