Jest to typowa warstwowa sałatka z kilku składników. Efektownie prezentuje się na stole. Do jej wykonania nie używamy żadnych przypraw.
Składniki (dla 3-4 osób):
jajko - 3 szt.
tuńczyk w sosie własnym - 1 puszka (150 g)
ser żółty - 60 g
por - 0,5 szt.
marchewka - 1 szt.
majonez - 3 łyżki
1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
2. Tuńczyka osączamy z zalewy, dzielimy na mniejsze kawałki i układamy na dnie salaterki. Smarujemy majonezem.
3. Pora obieramy i drobno kroimy. Układamy na warstwie z tuńczyka.
4. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Układamy na warstwie z pora. Na wierzch dajemy starte jajko. Posypujemy serem żółtym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz