Kapusta pekińska z dynią i jabłkiem to smaczny i szybki dodatek do obiadu.
Składniki (dla 3-4 osób):
kapusta pekińska - 40 dag
jabłko - 1 szt.
marynowana dynia - 30 dag
kukurydza - 1 mała puszka
czerwona cebula - 1 szt.
majonez - 3 łyżki
sok z cytryny - 1 łyżeczka
cukier, sól
ziarna sałatkowe oraz zielenina do posypania
1. Kapustę myjemy, osuszamy i szatkujemy.
2. Cebulę myjemy i kroimy w małą kostkę. Jabłko myjemy, osuszamy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.
3. Kukurydzę oraz dynię osączamy z zalewy.
4. Wszystkie składniki sałatki łączymy w misce. Doprawiamy cukrem i solą oraz sokiem z cytryny. Dodajemy majonez. Dokładnie mieszamy. Posypujemy pestkami oraz zieleniną.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz