wtorek, 10 stycznia 2023

Kapusta pekińska z dynią i jabłkiem

Kapusta pekińska z dynią i jabłkiem to smaczny i szybki dodatek do obiadu.

Składniki (dla 3-4 osób):

kapusta pekińska - 40 dag
jabłko - 1 szt.
marynowana dynia - 30 dag
kukurydza - 1 mała puszka
czerwona cebula - 1 szt.
majonez - 3 łyżki
sok z cytryny - 1 łyżeczka
cukier, sól
ziarna sałatkowe oraz zielenina do posypania
 
Kapusta pekińska z dynią i jabłkiem

1. Kapustę myjemy, osuszamy i szatkujemy.

2. Cebulę myjemy i kroimy w małą kostkę. Jabłko myjemy, osuszamy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.

3. Kukurydzę oraz dynię osączamy z zalewy.

4. Wszystkie składniki sałatki łączymy w misce. Doprawiamy cukrem i solą oraz sokiem z cytryny. Dodajemy majonez. Dokładnie mieszamy. Posypujemy pestkami oraz zieleniną.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

Krwawe muffinki z granatem

Deser nie tylko na przyjęcie w Halloween. Możemy je podać z innymi owocami i dowolnie udekorować. Składniki (na 12 szt.): mąka tortowa - 1 s...