niedziela, 17 stycznia 2021

Zupa ogórkowa na skrzydełkach

 Składniki (dla 3-4 osób):

ogórki kiszone - 4 szt.
marchewka - 3 szt.
pietruszka - 1 szt.
ziemniaki - 5 szt.
skrzydełka z kurczaka - 3 szt.
sól, pieprz
szczypiorek do posypania 
Zupa ogórkowa na skrzydełkach

1. Ogórki ścieramy na tarce o grubych oczkach. Ziemniaki, pietruszkę oraz marchewki obieramy i kroimy w kostkę.

2. Skrzydełka gotujemy ok. 20 min. Do wywaru dodajemy warzywa i gotujemy następne 20 minut. Doprawiamy solą i pieprzem. Przed podaniem posypujemy szczypiorkiem

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

Ciasto jogurtowe z kruszonką

Jogurtowe ciasto z owocami i kokosową kruszonką - idealne do popołudniowej kawy. Poza sezonem możemy użyć brzoskwiń w syropie i mrożonych bo...