niedziela, 17 stycznia 2021

Kompot z suszu

Kompot z suszu czyli kompot z suszonych owoców to tradycyjny napój wigilijny (i nie tylko). U mnie wzbogacony mrożonymi truskawkami.  Doskonale smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno.

 Składniki:

suszone owoce na kompot - 2 op.
mrożone truskawki - 3/4 kg
cukier - według uznania
woda - 5 litrów
Kompot z suszu

1. Zagotowujemy 5 litrów wody. Dodajemy suszone owoce oraz rozmrożone truskawki. Gotujemy do miękkości owoców, aż kompot uzyska pożądany kolor.

2. Zdejmujemy z ognia i słodzimy do smaku.

Kompot z suszu

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

Deser śmietankowy z serduszkiem

Jeśli chcecie zaskoczyć bliską osobę, proponuję przygotowanie tego efektownego deseru od serca. Składniki (na 3-4 porcje): galaretka mleczna...