Najczęściej przygotowuję je w Sylwestra, ale przy innych okazjach też się sprawdzą.
Składniki (dla 4-5 osób):
mięso mielone - 1/2 kg
jajka ugotowane na twardo - 3 szt.
fix do kotletów mielonych Knorr - 1 op.
korniszony - 1 mały słoiczek
marynowane pieczarki - 1 mały słoiczek
marynowana cebulka - 1 mały słoiczek
mandarynki - 3 szt.
czerwona papryka - 1 szt.
bułka tarta do obtoczenia
olej do smażenia
1. Jajka ugotowane na twardo rozgniatamy widelcem i mieszamy z mięsem mielonym. Dodajemy przygotowany zgodnie z przepisem na opakowaniu fix do kotletów mielonych. Dokładnie wyrabiamy i formujemy niewielkie kulki. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
2. Na wykałaczki lub patyczki nadziewamy po mięsnej kulce i porcji warzyw w kolejności według uznania.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz