Pyszne i sycące danie z makaronem, mięsem mielonym i warzywami. Potrawę po przygotowaniu można posypać tartym serem lub kawałkami mozzarelli i zapiec w piekarniku.
Składniki (dla 3-4 osób):
1. Muszle gotujemy zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Osączamy i studzimy.
2. Marchewkę obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Gotujemy do miękkości.
3. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy, podsmażamy posiekaną cebulę, następnie wkładamy przyprawione mięso i chwilę razem smażymy. Podlewamy niewielką ilością wody i podgrzewamy aż woda odparuje, a mięso będzie miękkie.
4. Koncentrat pomidorowy rozprowadzamy niewielką ilością wody, wlewamy do mięsa. Dodajemy marchewkę i osączoną kukurydzę. Mieszamy i chwilę razem podgrzewamy. Nadzieniem napełniamy muszle. Ewentualnie zapiekamy w piekarniku posypane startym żółtym serem lub mozzarellą. Przed podaniem posypujemy listkami bazylii.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz