niedziela, 31 sierpnia 2025

Kasza z warzywami i jajkiem sadzonym

To idealne danie dla amatorów kuchni jarskiej. Zabiegani mogą wykorzystać gotowe mieszanki typu "lunch time".

Składniki (dla 3-4 osób):

kasza bulgur - 2 woreczki
jajka - 3 szt.  
groszek z marchewką - 10 dag
pieczarki - 10 dag
cebula - 1 szt.
oliwa do smażenia
sól, pieprz 
Kasza z warzywami i jajkiem sadzonym

1. Kaszę gotujemy zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. 

2. Groszek z marchewką gotujemy w osolonym wrzątku do miękkości.

3. Pieczarki oczyszczamy i siekamy. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Dodajemy pieczarki i dusimy do odparowania. Doprawimy solą i pieprzem. 

4. Kaszę mieszamy z warzywami i duszonymi pieczarkami. Smażymy jajka sadzone, podajemy z kaszą. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

Tartaletki z sałatką jajeczną

Wytrawne babeczki to propozycja na imprezę lub przyjęcie w gronie rodzinnym. Dobrze prezentują się również na świątecznym stole.  Składniki ...