To idealne danie dla amatorów kuchni jarskiej. Zabiegani mogą wykorzystać gotowe mieszanki typu "lunch time".
Składniki (dla 3-4 osób):
kasza bulgur - 2 woreczki
jajka - 3 szt.
groszek z marchewką - 10 dag
pieczarki - 10 dag
cebula - 1 szt.
oliwa do smażenia
sól, pieprz
1. Kaszę gotujemy zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu.
2. Groszek z marchewką gotujemy w osolonym wrzątku do miękkości.
3. Pieczarki oczyszczamy i siekamy. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Dodajemy pieczarki i dusimy do odparowania. Doprawimy solą i pieprzem.
4. Kaszę mieszamy z warzywami i duszonymi pieczarkami. Smażymy jajka sadzone, podajemy z kaszą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz