wtorek, 26 października 2021

Jajka z farszem curry

Na moim blogu pojawiło się już kilka pomysłów na jajka faszerowane serwowane głównie w czasie wielkanocnym. Dziś prezentuję kolejną propozycję - tym razem wersja dla miłośników przyprawy curry. Są wyraziste w smaku i lekko pikantne.

Składniki (dla 5-6 osób): 

jajka ugotowane na twardo - 6 szt.
curry - 1 łyżeczka 
szalotka - 1 szt.
majonez - 5 łyżek
sól, pieprz
Jajka z farszem curry
1. Jajka przekrawamy na pół i wyjmujemy żółtka.
2. Szalotkę obieramy i drobno siekamy. Łączymy z żółtkami, curry i majonezem. Doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy lub miksujemy.
3. Masą napełniamy żółtka, posypujemy curry.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

Ciasto jogurtowe z kruszonką

Jogurtowe ciasto z owocami i kokosową kruszonką - idealne do popołudniowej kawy. Poza sezonem możemy użyć brzoskwiń w syropie i mrożonych bo...