środa, 27 października 2021

Zupa z tortelloni

Jest prosta i szybka w przygotowaniu. Jest pełna smaku, rozgrzewająca i dosyć sycąca – to wszystko czego potrzebujemy podczas ziemnej jesiennej pogody.

Składniki (dla 3-4 osób):

cebula - 1 szt.
czosnek - 4 ząbki 
oliwa - 2 łyżki
oregano - 1/2 łyżeczki
tymianek - 1/2 łyżeczki
passata pomidorowa - 1 mały kartonik
bulion drobiowy - 1 litr
śmietana 30% - 1/2 szklanki
tortelloni z mięsem - 50 dag
parmezan lub ser żółty do posypania
Zupa z tortelloni

1. Cebulę i czosnek obieramy, drobno kroimy. Szklimy na rozgrzanej oliwie, dodając zioła. Wlewamy passatę oraz bulion, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy ok. 15 minut. Dodajemy zaprawioną śmietanę i ponownie zagotowujemy.

2. Do zawartości garnka dodajemy tortelloni i gotujemy 2-3 minuty. Przed podaniem posypujemy startym serem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

Ciasto jogurtowe z kruszonką

Jogurtowe ciasto z owocami i kokosową kruszonką - idealne do popołudniowej kawy. Poza sezonem możemy użyć brzoskwiń w syropie i mrożonych bo...