Dzięki przygotowaniu tej zupy, w kuchni nic się nie zmarnuje. Inspirowana Toskanią sycąca propozycja dla amatorów kuchni włoskiej.
Składniki (dla 5-6 osób):
1. Cebulę i czosnek obieramy i drobno kroimy. Marchewkę obieramy, myjemy i kroimy w półplasterki. Seler naciowy oczyszczamy i kroimy w kostkę. W garnku rozgrzewamy olej i smażymy warzywa przez ok. 3 minuty.
2. Dodajemy koncentrat pomidorowy, pomidory pelati i poszatkowaną kapustę. Doprawiamy solą i pieprzem.
3. Warzywa zalewamy bulionem i doprowadzamy do wrzenia.
4. Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w niewielką kostkę. Gotujemy ok. 20 minut do miękkości marchewki i ziemniaków. Pod koniec gotowania dodajemy fasolę i podgrzewamy ok. 5 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz