Minestrone to pełna warzyw zupa kuchni włoskiej. Przepis można dowolnie modyfikować, dlatego możemy dodać do niej to, co akurat mamy w kuchni.
Składniki (dla 5-6 osób):
1. W garnku na oliwie podsmażamy mięso. Doprawiamy solą, pieprzem i ziołami. Dodajemy posiekany czosnek, por i cebulę. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę marchewkę i pietruszkę. Chwilę razem smażymy.
2. Fasolkę odsączamy z zalewy, selera i paprykę kroimy w kostkę, cukinię obieramy i kroimy w ćwierćplasterki. Ziemniaki obieramy i kroimy w niewielką kostkę. Dodajemy do zawartości garnka. Zalewamy bulionem.
3. Gotujemy do miękkości warzyw.
4. Mąkę rozrabiamy w niewielkiej ilości wody i dodajemy do zupy. W razie potrzeby doprawiamy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz