Przepis dla osób na diecie bezmięsnej a także na obiad jako zamiennik dla mięsnych kotletów mielonych.
Składniki (dla 3-4 osób):
1. Z kalafiora usuwamy liście i opłukujemy. W dużym garnku zagotowujemy wodę, dodajemy sól i wkładamy kalafiora. Gotujemy do miękkości (ok 15-20 min.)
2. Warzywo wyjmujemy, studzimy i rozgniatamy widelcem.
3. Kaszę jaglaną gotujemy zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Studzimy.
4. Do rozdrobnionego kalafiora dodajemy kaszę i jajka. Doprawiamy solą i pieprzem.
5. Z masy formujemy niewielkie kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Podajemy z ulubionymi dodatkami (u mnie ugotowany ryż z warzywami i surówka).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz