Mintaja możemy zastąpić innym rodzajem ryby, a świeży bób zastąpić mrożonym.
Składniki (dla 3-4 osób):
1. Filety z mintaja, bób i jajko gotujemy osobno. Studzimy. Bób obieramy, jajko kroimy w kostkę. Ser żółty ścieramy na tarce o małych oczkach. Cebulę siekamy i smażymy na rozgrzanym oleju.
2. Bób i rybę miksujemy. Dodajemy rozkłócone oraz pokrojone jajko, ser, natkę pietruszki, koperek, cebulę i bułkę tartą. Doprawiamy przyprawą do ryb i pieprz. Dokładnie mieszamy. Z masy formujemy niewielkie kotlety.
3. Kotlety obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. Podajemy z ugotowanymi ziemniakami i surówką posypane koperkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz