Klasyczne połączenie drobiu z kremowym sosem z pieczarek z dodatkiem zielonego groszku. Małe pieczarki możemy usmażyć w całości lub przekroić na pół.
Składniki (dla 3-4 osób):
1. Mięso myjemy, kroimy w mniejsze kawałki, oprószamy solą i pieprzem. Cebulę kroimy w kostkę. Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry.
2. Pieczarki rumienimy na maśle, zdejmujemy z patelni, posypujemy solą i pieprzem. Na patelnię dolewamy olej i podsmażamy cebulę.
3. Kawałki mięsa panierujemy najpierw w roztrzepanym jajku a następnie w bułce tartej. Smażymy na rumiano z obu stron w oddzielnym naczyniu.
4. Do cebuli dodajemy rozmrożony groszek i śmietanę. Doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy ok. 10 minut. Na koniec dodajemy pieczarki. Podajemy z ugotowanymi ziemniakami lub kluskami śląskimi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz