Idealny pomysł na śniadanie, kolację lub jako posiłek do pracy. Szybko się ją przygotowuję z zaledwie kilku składników.
Składniki (dla 3-4 osób):
1. Kalafior myjemy, dzielimy na różyczki. Gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem 1/2 łyżeczki curry (w przypadku mrożonego kalafiora, przygotowujemy go zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu).
2. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i przekrawamy na pół.
3. W occie winnym rozpuszczamy szczyptę soli, dodajemy nieco pieprzu, 1/2 łyżeczki curry, kmin rzymski i mieloną kolendrę. Wlewamy 3 łyżki oliwy, dokładnie mieszamy.
4. Do miseczki nakładamy kalafior i jajka. Polewamy sosem i ozdabiamy natką pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz