Kolorowe przekąski z jajek ugotowanych na twardo nie tylko świetnie smakują ale stanowią też efektowną ozdobę stołu. Idealne na przyjęcia, nie tylko świąteczne.
Składniki (na 15 szt.)
jajka - 8 szt.
por - 1 szt.
żółty ser - 10 dag
majonez - 3 łyżki
sól, pieprz
czerwona papryka - 1/2 szt.
pomarańczowa papryka - 1/2 szt.
zielona papryka - 1/2 szt.
kiełki rzodkiewki
1. Jajka gotujemy na twardo, zdejmujemy skorupki, przekrawamy na pół i wyjmujemy z nich żółtka.
2. Pora oczyszczamy i drobno kroimy. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach.
3. Żółtka wkładamy do miski, rozgniatamy widelcem, dodajemy pora i ser. Mieszamy z majonezem.
4. Białka jajek wykładamy na talerze, napełniamy je farszem.
5. Papryki drobno siekamy. Posypujemy jajka. Ozdabiamy kiełkami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz