sobota, 17 kwietnia 2021

Jajka faszerowane z papryką

Kolorowe przekąski z jajek ugotowanych na twardo nie tylko świetnie smakują ale stanowią też efektowną ozdobę stołu. Idealne na przyjęcia, nie tylko świąteczne.

Składniki (na 15 szt.)

jajka - 8 szt.
por - 1 szt.
żółty ser - 10 dag 
majonez - 3 łyżki
sól, pieprz
czerwona papryka - 1/2 szt.
pomarańczowa papryka - 1/2 szt.
zielona papryka - 1/2 szt.
kiełki rzodkiewki
Jajka faszerowane z papryką

1. Jajka gotujemy na twardo, zdejmujemy skorupki, przekrawamy na pół i wyjmujemy z nich żółtka.

2. Pora oczyszczamy i drobno kroimy. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. 

3. Żółtka wkładamy do miski, rozgniatamy widelcem, dodajemy pora i ser. Mieszamy z majonezem.

4. Białka jajek wykładamy na talerze, napełniamy je farszem.

5. Papryki drobno siekamy. Posypujemy jajka. Ozdabiamy kiełkami. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

Ciasto jogurtowe z kruszonką

Jogurtowe ciasto z owocami i kokosową kruszonką - idealne do popołudniowej kawy. Poza sezonem możemy użyć brzoskwiń w syropie i mrożonych bo...