Malinowe wspomnienie lata.
Składniki (na 4-5 porcji):
1. 10 dag malin zalewamy 1 szklanką wody, dodajemy 1 łyżkę cukru i podgrzewamy, aż cukier się rozpuści a owoce rozpadną. Zdejmujemy z palnika. Wsypujemy zwykłą galaretkę i mieszamy do rozpuszczenia. Studzimy i wlewamy do pucharków. Wstawiamy do lodówki do stężenia.
2. W rondelku podgrzewamy mleko, zdejmujemy z ognia i rozpuszczamy galaretkę mleczną. Studzimy i odstawiamy do lekkiego stężenia. Nalewamy na warstwę z owocami. Odstawiamy do lodówki do stężenia.
3. Pozostałe maliny miksujemy lub rozgniatamy widelcem. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem. Dodajemy mus z malin i dokładnie mieszamy. Za pomocą szprycy ozdabiamy deser. Na wierzchu układamy owoce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz