Smaczna wariacja na na temat tradycyjnych kotletów mielonych i gołąbków. Tym razem z kapustą pekińską w środku. W sam raz na obiad.
Składniki (dla 3-4 osób):
1. Przygotowujemy sos: podane składniki łączymy z 3 szklankami wody, podgrzewamy aż zgęstnieje.
2. Klopsy: kapustę oczyszczamy i szatkujemy. Cebulę i czosnek obieramy i drobno siekamy. Dodajemy mięso, jajka, kaszę mannę oraz kapustę. Doprawiamy solą i pieprzem. Z masy formujemy kulki i smażymy na rozgrzanym oleju.
3. Klopsy przekładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy przygotowanym sosem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. Pieczemy ok. 30 min. Podajemy z ugotowanymi ziemniakami i ulubioną surówką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz