wtorek, 29 marca 2022

Kiełbasa w piwnej marynacie

 Z dodatkiem żurku lub kaszy to pomysł na łatwy w przygotowaniu smaczny posiłek.

Składniki (dla 3 osób):

kiełbasa - 6 szt.
cebula - 1 szt.
jasne piwo - 500 ml
miód - 1 łyżka
wędzona papryka - 1 łyżeczka
majeranek - 1 łyżka
sól, pieprz
olej do smażenia
Kiełbasa w piwnej marynacie

1. Kiełbaski ponacinać i podsmażyć na rozgrzanym oleju. 

2. Cebulę obrać, pokroić w piórka i dodać do kiełbasy. Wlać piwo i dodać miód oraz przyprawy. 

3. Dusić 30 minut, mieszając od czasu do czasu. Podawać z ulubionymi dodatkami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

Ciasto jogurtowe z kruszonką

Jogurtowe ciasto z owocami i kokosową kruszonką - idealne do popołudniowej kawy. Poza sezonem możemy użyć brzoskwiń w syropie i mrożonych bo...