W porze wiosennej tęsknimy za lżejszymi daniami. Najlepsze będą kompozycje pełne warzyw
Składniki (dla 3 - 4 osób)
rukola - 4 garście
filet z kurczaka - 1 szt.
przyprawa do drobiu - 2 łyżki
cebula - 1 szt.
olej kujawski "Czosnek i Bazylia" - 3 łyżki
truskawki - 1 szklanka
pestki dyni - 3 łyżki
sól
olej do smażenia
1. Fileta z kurczaka myjemy, kroimy w kostkę, posypujemy przyprawą do drobiu. Odstawiamy na 30 minut do lodówki. Smażymy na rozgrzanym oleju.
2. Cebulę obieramy, kroimy w piórka a truskawki w plasterki. Pestki dyni prażymy na suchej patelni z odrobiną soli.
3. Rukolę mieszamy z kurczakiem, cebulą i truskawkami. Polewamy olejem kujawskim i posypujemy pestkami dyni. Podajemy od razu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz