Kto dba o zdrowie i linię, powinien jadać ryby. Są zdrowe i dietetyczne. Ich wartość odżywczą wzbogacają warzywa.
Składniki (dla 3-4 osób):
tuńczyk w sosie własnym - 1 puszka
miks sałat - 1 op.
duża marchewka - 1 szt.
cukier - 1 łyżeczka
czerwona papryka - 1 szt.
groszek - 1 mała puszka
olej kujawski "Bazylia i czosnek" - 2 łyżki
sól, pieprz
1. Marchewkę obieramy i gotujemy w osolonej i posłodzonej wodzie. Studzimy i kroimy w półtalarki. Paprykę myjemy i kroimy w kostkę.
2. Sałatę, paprykę, marchewkę i osączony groszek oprószamy solą i pieprzem, łączymy z olejem kujawskim i delikatnie mieszamy. Na wierzch wykładamy kawałki tuńczyka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz