Łatwy, prosty i szybki w przygotowaniu, kolorowy posiłek.
Składniki (dla 3-4 osób):
ryż - 2 woreczki
cebula - 1 szt.
filet z kurczaka - 1 szt.
przyprawa do drobiu
groszek - 1 mała puszka
zielona fasolka szparagowa - 100 g
kukurydza - 1 mała puszka
sól, pieprz
olej do smażenia
1. Kurczaka myjemy, kroimy w kostkę i posypujemy przyprawą do drobiu. Podsmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i chwilę razem smażymy.
2. Fasolkę myjemy, gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, studzimy i kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy do mięsa.
3. Ryż gotujemy zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu.
4. Kukurydzę i groszek osączamy z zalewy i dodajemy do kurczaka wraz z ugotowanym ryżem. Doprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz