niedziela, 20 czerwca 2021

Terrina z owocami

Owocowy deser w sam raz na upały. Możemy użyć dowolnych owoców.

 Składniki (na 5-6 osób):

galaretka o smaku wody kokosowej (lub inna przezroczysta) - 2 op.
owoce (u mnie winogrona, truskawki, wydrylowane czereśnie, jagody kamczackie, maliny, jeżyny, nektarynka) - ok. 30 dag
mięta do dekoracji

Terrina z owocami
1. Galaretki rozpuszczamy w 1,5 szklanki gorącej wody, odstawiamy do lekkiego stężenia.
2. Owoce myjemy, większe kroimy na kawałki i wsypujemy do silikonowej formy. Aby łatwiej wyjąć deser, możemy wyłożyć ją folią spożywczą. Zalewamy tężejącą galaretką i wstawiamy do lodówki na 2 godziny. Ozdabiamy owocami i miętą.
Terrina z owocami

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

Ciasto jogurtowe z kruszonką

Jogurtowe ciasto z owocami i kokosową kruszonką - idealne do popołudniowej kawy. Poza sezonem możemy użyć brzoskwiń w syropie i mrożonych bo...