wtorek, 1 czerwca 2021

Deser z granatem

 Deser z granatem absolutnie nie wybuchowy.

Składniki (na 4 porcje):

serek truskawkowy typu skandynawskiego - 250 g
galaretka truskawkowa - 1 op.
galaretka przezroczysta - 1 op.
owoc granatu - 1 szt.
śmietanka 30% - 250 ml
cukier puder - 2 łyżki

1. Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody. Odstawiamy do lekkiego stężenia. Serek mieszamy z tężejącą galaretką. Wlewamy na dno pucharków i chłodzimy w lodówce.

2. Z granatu wyjmujemy nasiona i wsypujemy je na wierzch masy serowej. Przezroczystą galaretkę przygotowujemy zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Odstawiamy do lekkiego stężenia. Zalewamy nią nasiona granatu.

3. Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem. Ozdabiamy deser.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

Tartaletki z sałatką jajeczną

Wytrawne babeczki to propozycja na imprezę lub przyjęcie w gronie rodzinnym. Dobrze prezentują się również na świątecznym stole.  Składniki ...