Deser z granatem absolutnie nie wybuchowy.
Składniki (na 4 porcje):
serek truskawkowy typu skandynawskiego - 250 g
galaretka truskawkowa - 1 op.
galaretka przezroczysta - 1 op.
owoc granatu - 1 szt.
śmietanka 30% - 250 ml
cukier puder - 2 łyżki
1. Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody. Odstawiamy do lekkiego stężenia. Serek mieszamy z tężejącą galaretką. Wlewamy na dno pucharków i chłodzimy w lodówce.
2. Z granatu wyjmujemy nasiona i wsypujemy je na wierzch masy serowej. Przezroczystą galaretkę przygotowujemy zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Odstawiamy do lekkiego stężenia. Zalewamy nią nasiona granatu.
3. Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem. Ozdabiamy deser.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz