poniedziałek, 31 maja 2021

Pałki w cieście francuskim

 Można je podać z sałatką lub ugotowanymi ziemniakami.

Składniki (dla 4-5 osób):

pałki kurczaka - 10 szt.
ciasto francuskie - 1 op. 
jajko - 1 szt.
przyprawa do gyrosa - 1 op.
oliwa
czarnuszka do posypania
Pałki w cieście francuskim

 1. Pałki myjemy, osuszamy, smarujemy oliwą, posypujemy przyprawą do gyrosa i chłodzimy przez 3 godziny w lodówce. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 st. C. Studzimy.

2. Ciasto kroimy w paski. Każdym paskiem owijamy pałki kurczaka, smarujemy jajkiem, posypujemy czarnuszką. Pieczemy 20 min w temp. 180 st. C.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

Krwawe muffinki z granatem

Deser nie tylko na przyjęcie w Halloween. Możemy je podać z innymi owocami i dowolnie udekorować. Składniki (na 12 szt.): mąka tortowa - 1 s...