wtorek, 31 sierpnia 2021

Kurczak po prowansalsku z makaronem

 Dodatek ziół gwarantuje prowansalski smak i aromat naszego kurczaka.

Składniki (dla 3-4 osób):

filet z kurczaka - 500 g
śmietana 18% - 200 ml
zioła prowansalskie - 1 op.
makaron -1 op.
olej do smażenia
listki bazylii do dekoracji
 
Kurczak po prowansalsku z makaronem

1. Mięso myjemy i kroimy na niewielkie kawałki. Podsmażamy na rozgrzanym oleju ok. 5 min.

2. Zioła prowansalskie mieszamy ze śmietaną i ok 100 ml wody. Dodajemy do mięsa.

3. Dusimy pod przykryciem ok. 10 minut, mieszając od czasu do czasu.

4. Makaron przygotowujemy zgodnie z przepisem podanym na opakowaniu. Podajemy z kawałkami kurczaka ozdobione listkami bazylii.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

Krwawe muffinki z granatem

Deser nie tylko na przyjęcie w Halloween. Możemy je podać z innymi owocami i dowolnie udekorować. Składniki (na 12 szt.): mąka tortowa - 1 s...