wtorek, 31 sierpnia 2021

Brukselki w pomidorach

 Smakują jak gołąbki.

Składniki (dla 3-4 osób): 

brukselka - 250 g
pomidory krojone - 1 puszka
mięso mielone - 250 g
ryż - 2 woreczki
cebula - 1 szt.
bulion drobiowy - 2 szklanki
olej do smażenia
przyprawa do mięsa mielonego - do smaku
Brukselki w pomidorach

1. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy mięso mielone. Doprawiamy przyprawą do mięsa mielonego. Chwilę razem smażymy.

2. Brukselkę oczyszczamy i gotujemy ok. 12 minut. Dodajemy do mięsa razem z suchym ryżem.

3. Zawartość patelni zalewamy pomidorami i bulionem. Danie dusimy ok. 15 minut, mieszając, aby nie przywarło do dna. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

Krwawe muffinki z granatem

Deser nie tylko na przyjęcie w Halloween. Możemy je podać z innymi owocami i dowolnie udekorować. Składniki (na 12 szt.): mąka tortowa - 1 s...