wtorek, 31 sierpnia 2021

Gorący Pies

 Banalnie prosta w przygotowaniu przekąska.

Składniki (dla 3 osób):

bułki do hot-dogów - 3 szt.
parówki - 3 szt. 
marchewka - 1 szt.
czarne oliwki - kilka sztuk
ketchup 
sól, cukier
Gorący Pies

1. Marchewkę gotujemy do miękkości w wodzie z dodatkiem soli i cukru.

2. Bułki i parówki podgrzewamy w piekarniku. 

3. W otwory w bułkach wkładamy parówki posmarowane ketchupem.

4. Z oliwek i marchewki tworzymy uszy, nosy i oczy Gorącego Pieska.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

Ciasto jogurtowe z kruszonką

Jogurtowe ciasto z owocami i kokosową kruszonką - idealne do popołudniowej kawy. Poza sezonem możemy użyć brzoskwiń w syropie i mrożonych bo...