Ozdobione zieleniną jajka faszerowane pieczarkami i czerwoną papryką to szybka do wykonania przekąska nie tylko na wielkanocne śniadanie.
Składniki (na 12 szt.):
1. Ugotowane jajka obieramy, dzielimy na pół i wyjmujemy żółtka. Pieczarki oczyszczamy i drobno siekamy razem z papryką. Szalotkę obieramy i siekamy.
2. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju, podsmażamy szalotkę. Następnie dodajemy paprykę i pieczarki. Podgrzewamy tak długo, aż płyn odparuje a warzywa będą miękkie. Pod koniec smażenia doprawiamy solą i pieprzem. Zdejmujemy z palnika i studzimy.
3. Do warzyw dodajemy pokruszone żółtka. Całość łączymy z majonezem i musztardą. Dokładnie mieszamy. Farszem napełniamy połówki jajek. Posypujemy zieleniną.
Pysznie, również na święta przygotowałam jajka faszerowane pieczarkami, Pani prezentują się smakowicie i na pewno takie są, bardzo smaczna przekąska.
OdpowiedzUsuń