Makaron z tuńczykiem to danie, które przygotujemy w kilka chwil. Jest to idealna propozycja dla zabieganych osób, doskonale sprawdzi się na lunch lub kolację.
Składniki (dla 4-5 osób):
makaron - 1 op.
tuńczyk w sosie własnym - 1 puszka
kukurydza - 1 mała puszka
czerwona cebula - 1 szt.
czosnek - 2 ząbki
oliwa - 3 łyżki
śmietana 18% - 4 łyżki
natka pietruszki, szczypiorek
sól, pieprz
1. Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Tuńczyka i kukurydzę osączamy.
2. Cebulę i czosnek obieramy, siekamy i podsmażamy na oliwie. Wkładamy tuńczyka, chwilę smażymy. Dodajemy śmietanę i kukurydzę, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy pokrojoną natkę. Warzywa wykładamy na makaron, posypujemy posiekanym szczypiorkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz