niedziela, 18 czerwca 2023

Makaron z tuńczykiem

Makaron z tuńczykiem to danie, które przygotujemy w kilka chwil. Jest to idealna propozycja dla zabieganych osób, doskonale sprawdzi się na lunch lub kolację.

Składniki (dla 4-5 osób):

makaron - 1 op. 
tuńczyk w sosie własnym - 1 puszka 
kukurydza - 1 mała puszka
czerwona cebula - 1 szt.
czosnek - 2 ząbki
oliwa - 3 łyżki
śmietana 18% - 4 łyżki
natka pietruszki, szczypiorek
sól, pieprz
Makaron z tuńczykiem

1. Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Tuńczyka i kukurydzę osączamy.

2. Cebulę i czosnek obieramy, siekamy i podsmażamy na oliwie. Wkładamy tuńczyka, chwilę smażymy. Dodajemy śmietanę i kukurydzę, doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy pokrojoną natkę. Warzywa wykładamy na makaron, posypujemy posiekanym szczypiorkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Polecany post

Ciasto jogurtowe z kruszonką

Jogurtowe ciasto z owocami i kokosową kruszonką - idealne do popołudniowej kawy. Poza sezonem możemy użyć brzoskwiń w syropie i mrożonych bo...