Szukacie pomysłu na prosty i aromatyczny obiad? Odpowiedzą są włoskie klopsiki z dodatkiem papryki, które
serwuje się w towarzystwie gotowanych warzyw. Danie jest łatwe i szybkie
do zrobienia. Jako dodatek można podać kaszę lub makaron.
Składniki (dla 3-4 osób):
1. Paprykę myjemy, usuwamy gniazdo nasienne. Szalotkę obieramy - obie kroimy w kostkę. Dusimy na 2 łyżkach oliwy przez 4 minuty. Odstawiamy do wystygnięcia.
2. Do mięsa dodajemy jajka, bułkę tartą oraz paprykę z szalotką. Doprawiamy solą, pieprzem i rozmarynem. Masę dokładnie wyrabiamy.
3. Formujemy pulpeciki i smażymy na 3 łyżkach oliwy z obu stron. Klopsy podajemy ze zblanszowanym brokułem i groszkiem cukrowym oraz pomidorkami koktajlowymi. Posypujemy pokrojoną natką pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz